Postup
1 - Pstruha očistíme, osolíme a opepříme a necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny, sůl se tak lépe natáhne do masa. 2 - V hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla do kterého přidáme 2 lžíce oleje (máslo se pak nepřipaluje) osmahneme v něm na jemno nakrájené žampiony, asi tak jednu minutu, pak přidáme cibuli, kterou jsme si na struhadle nakrájeli na kroužky. Vše důkladně promícháme a povaříme 3 minuty. Pak přidáme 150 ml vody, osolíme a přidáme šťávu z 1/2 citronu. Vše povaříme 12 minut a máme hotový přeliv. 3 - Pstruha položíme na gril a navrch poklademe 2 tenké plátky másla, pod rošt dáme nádobu s trochou vody na zachytávání šťávy (ale popravdě ze pstruha jí moc není..) a másla které z ryby odkape. Pokud grilujeme pstruha v domácím grilu (v troubě) nastavíme teplotu na 170 stupňů. Pstruha v předehřáté troubě grilujeme po obou stranách 15 minut. Podávejte s bramborem. Dobrou chuť.