hlavni_strana

registrace

  • Nealkoholické červené víno snižuje krevní tlak

    269

    Pití červeného vína významně snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění. Mnoho pravidelných konzumentů vína se po přečtení této úvodní věty jistě zaraduje. Bohužel, neoprávněně. Červené víno opravdu zmírňuje riziko onemocnění srdce a cév. To nealkoholické.

    nealko_cervene

    Studie publikovaná v časopise American Heart Association Journal Circulation Research tvrdí, že nealkoholické červené víno je účinné při snižování zvýšeného krevního tlaku u mužů s vysokým rizikem srdečního infarktu. Do výzkumu bylo zařazeno 67 mužů se třemi a více kardiovaskulárními rizikovými faktory nebo s cukrovkou. Kromě běžné stravy tito účastníci konzumovali nealkoholické červené víno, asi 3 unce ginu nebo asi 10 uncí červeného vína (1 americká dutá unce = 29.57353 ml). Tato kombinace byla sledována po dobu 4 týdnů. Vědci uvedli, že konzumace nealkoholického červeného vína zvýšila u dobrovolníků hladinu oxidu dusnatého. Tato zvýšená hladina oxidu dusnatého měla za následek snížení hodnot diastolického i systolického krevního tlaku. Oxid dusnatý je pro lidské tělo důležitý, protože pomáhá uvolnit krevní cévy a usnadňuje prokrvení tělesných orgánů a srdce. Vědci potvrdili, že nealkoholické červené víno a červené víno obsahují stejné množství polyfenolů (antioxidantu), které jsou odpovědné za snižování krevního tlaku. Bylo zjištěno, že po konzumaci alkoholického červeného vína došlo k nevýznamnému poklesu krevního tlaku a u ginu nedošlo k žádné změně. Po konzumaci nealkoholického červeného vína byl však zaznamenán výrazný pokles krevního tlaku (systolický pokles o 6 mm Hg a diastolický o 2 mm Hg). Nealkoholické červené víno snížilo hrozbu mrtvice o 20 procent a srdečních onemocnění o 14 procent. Vědci dospěli k závěru, že alkoholické červené víno není schopno snížit krevní tlak kvůli přítomnosti alkoholu, který blokuje schopnost polyfenolů snižovat krevní tlak. Po odstranění alkoholu v červeném víně zůstanou polyfenoly, které pomáhají krevní tlak snižovat. Nealkoholické pivo je dnes běžně k dostání. Nyní je čas na to stejné ve vinné podobě.


    Další články z kategorie

    373

    obezita děti

    Problém obezity a nadváhy začíná návyky již v dětském věku. Je proto velmi důležité vést děti od malička k lásce k pohybu a v rámci možností jim být příkladem v celkovém zdravém životním stylu. Malé děti jsou jako houba, nasávají do sebe vše co vidí okolo sebe. Bohužel, i to špatné.


    Problém dětské obezity je celosvětový fenomén. Jen v USA je to 13% dětí ve věku 2 až 5 let. Toto...

    360

    vita_b_alzheimer

    Vědci z Oxfordské univerzity provedli rozsáhlý výzkum vlivu užívání vitamínu B, ve spojistosti se zabráněním vzniku Alzheimerovy choroby. Užívání vitamínů B nezpomaluje duševní úpadek, jak stárneme, ani pravděpodobně nezabrání nástupu Alzheimerovy choroby, uzavírají vědci z Oxfordské univerzity.


    Aby výzkumníci nabídli konečnou odpověď na tuto debatu, shromáždili všechna nejlepší...

    335

    kava_dva (3)

    Pití dvou až tří šálků kávy každý den nejen snižuje riziko srdečních onemocnění, ale prodlužuje život, odhaluje nová studie, jejíž výsledky byly prezentovány na 71. výročním vědeckém zasedání American College of Cardiology. Tyto trendy platí pro lidi s kardiovaskulárním onemocněním i bez něj.


    Výzkumníci uvedli, že tyto analýzy – největší zkoumající potenciální roli kávy při...

    330

    vitamin b1

    Vitamin B1 známý též jako thiamin je základní živinou, kterou lidské tělo potřebuje pro správné fungování důležitých orgánových systémů. Vitamín B1 byl první objeveným vitamínem ze skupiny vitamínů B. Odtud jeho číselné pojmenování B1.


    Vitamin B1 má nezastupitelnou úlohu. Působí jako koenzym a katalyzuje přeměnu sacharidů na cukr. Je důležitý pro posilování imunitního systému a...

    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz