Nealkoholické červené víno snižuje krevní tlak
268
Pití červeného vína významně snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění. Mnoho pravidelných konzumentů vína se po přečtení této úvodní věty jistě zaraduje. Bohužel, neoprávněně. Červené víno opravdu zmírňuje riziko onemocnění srdce a cév. To nealkoholické.
Studie publikovaná v časopise American Heart Association Journal Circulation Research tvrdí, že nealkoholické červené víno je účinné při snižování zvýšeného krevního tlaku u mužů s vysokým rizikem srdečního infarktu. Do výzkumu bylo zařazeno 67 mužů se třemi a více kardiovaskulárními rizikovými faktory nebo s cukrovkou. Kromě běžné stravy tito účastníci konzumovali nealkoholické červené víno, asi 3 unce ginu nebo asi 10 uncí červeného vína (1 americká dutá unce = 29.57353 ml). Tato kombinace byla sledována po dobu 4 týdnů. Vědci uvedli, že konzumace nealkoholického červeného vína zvýšila u dobrovolníků hladinu oxidu dusnatého. Tato zvýšená hladina oxidu dusnatého měla za následek snížení hodnot diastolického i systolického krevního tlaku. Oxid dusnatý je pro lidské tělo důležitý, protože pomáhá uvolnit krevní cévy a usnadňuje prokrvení tělesných orgánů a srdce. Vědci potvrdili, že nealkoholické červené víno a červené víno obsahují stejné množství polyfenolů (antioxidantu), které jsou odpovědné za snižování krevního tlaku. Bylo zjištěno, že po konzumaci alkoholického červeného vína došlo k nevýznamnému poklesu krevního tlaku a u ginu nedošlo k žádné změně. Po konzumaci nealkoholického červeného vína byl však zaznamenán výrazný pokles krevního tlaku (systolický pokles o 6 mm Hg a diastolický o 2 mm Hg). Nealkoholické červené víno snížilo hrozbu mrtvice o 20 procent a srdečních onemocnění o 14 procent. Vědci dospěli k závěru, že alkoholické červené víno není schopno snížit krevní tlak kvůli přítomnosti alkoholu, který blokuje schopnost polyfenolů snižovat krevní tlak. Po odstranění alkoholu v červeném víně zůstanou polyfenoly, které pomáhají krevní tlak snižovat. Nealkoholické pivo je dnes běžně k dostání. Nyní je čas na to stejné ve vinné podobě.
428
Nedávné oznámení rodiny Bruce Willise, že herci byla diagnostikována afázie, upozornilo na poruchu řeči, který je poměrně častá, ale není příliš známá široké veřejnosti. American Speech-Language-Hearing Association (ASHA) vyzývá média, aby hledala informace o tomto stavu založené na důkazech – a zdůrazňuje, že léčba je dostupná u logopedů. Přinášíme některé informace vztahující ...
373
Problém obezity a nadváhy začíná návyky již v dětském věku. Je proto velmi důležité vést děti od malička k lásce k pohybu a v rámci možností jim být příkladem v celkovém zdravém životním stylu. Malé děti jsou jako houba, nasávají do sebe vše co vidí okolo sebe. Bohužel, i to špatné.
Problém dětské obezity je celosvětový fenomén. Jen v USA je to 13% dětí ve věku 2 až 5 let. Toto...
457
Čokoláda. Většina z nás ji miluje. A děláme dobře, protože čokoláda alespoň jednou týdně snižuje riziko kardiovaskulárních nemocí a tím přispívá k naší lepší zdravotní kondici.
To potvrzuje studie zveřejněná v European Journal of Preventive Cardiology. „ Naše studie naznačuje, že čokoláda pomáhá udržovat naše cévy zdravé." řekl autor studie Dr. Chayakrit Krittanawong of Baylor...
541
Otázka je jednodušší než odpověď. Co člověk to názor. Na internetu naleznete velké množství zaručených rad jaké ovoce je to nej. V našem článku se budeme věnovat ovoci, které je běžně dostupné v obchodech. Dnes je již známé průměrné množství vitamínů, minerálních látek a stopových a ostatních prvků v jednotlivých druzích ovoce. Jejich jednotlivé množství samozřejmě záleží...