hlavni_strana

registrace

  • Zdravotní přínosy ibišku

    84

    Ibišek je bylina s dlouhou tradicí v lidovém léčitelství, která sahá až do starověkého Egypta, kde byl ibišek známý jako zdroj vitality a krásy. Tradovalo se, že ibišek působí povzbudivě na ženské libido, a proto Egypťané pití ibiškového čaje svým ženám často zakazovali...

    vp114_ibišekzdravi

    Ibišek je nabitý vitamíny, je lahodný, snadno dostupný a bývá běžnou přísadou většiny ovocných čajů. V sušené formě je k dostání ve většině obchodů s bylinkami. Zdravotních přínosů ibišku, si tak můžete užívat stejně jako starověcí Egypťané. Je bohatý na antioxidanty Čaj z ibišku je nabitý antioxidanty, jako je vitamín C a antokyany, které pomáhají bojovat proti oxidativnímu stresu a mohou snížit riziko chronických onemocnění. Ibišek obsahuje velké množství antioxidantů, o kterých se předpokládá, že mu propůjčují ochranné vlastností proti některým formám rakoviny, jako je například rakovina žaludku. Podporuje zdraví srdce Výzkum naznačuje, že čaj z ibišku může pomoci snížit krevní tlak a hladinu cholesterolu, čímž přispívá k celkovému zdraví srdce. Pravidelná konzumace může pomoci zlepšit kardiovaskulární funkce. Napomáhá trávení Čaj z ibišku se tradičně používá ke zlepšení trávení. Může působit jako mírné diuretikum, pomáhá zmírňovat zácpu a podporuje zdravý trávicí systém. Může napomáhat hubnutí Některé studie naznačují, že čaj z ibišku může pomoci s regulací hmotnosti snížením tělesného tuku a prevencí onemocnění souvisejících s obezitou. Reguluje hladinu cukru v krvi Čaj z ibišku může pomoci regulovat hladinu cukru v krvi. Může zlepšit citlivost na inzulín a snížit hladinu glukózy. Podporuje zdraví jater Antioxidanty v ibiškovém čaji mohou pomoci chránit játra snížením hromadění tuku a zlepšením hladiny jaterních enzymů. Snižuje hladinu špatného cholesterolu vp114_ibišekzdravi (1) Ibišek snižuje hladinu špatného cholesterolu, když je konzumován ve formě čaje a zároveň také zlepšuje hladinu dobrého cholesterolu. Mohou za to zejména bioflavonoidy, které jsou v čaji obsaženy. Je účinný proti nachlazení Ibiškový čaj je bohatý na řadu vitamínů a minerálů včetně vitamínu C. Kromě účinku na posílení imunity, který pravděpodobně vysvětluje jeho použití jako lidového léku na nachlazení, se také věří, že pomáhá zlepšit pocity relaxace a může snížit úzkost a stres. Zmírňuje zácpu Ibiškový čaj mimořádně dobře funguje jako projímadlo díky přirozeně se vyskytujícím ovocným kyselinám. Pravidelná konzumace ibiškového čaje zjevně pomáhá regulovat pohyby střev a může nabídnout úlevu od běžných zažívacích problémů. Zde je však důležité poznamenat, že jako projímadlo funguje pouze v případě zácpy. Pokud budete pít ibiškový čaj a nebudete trpět výše zmíněným problémem, na záchod po vypití čaje rozhodně nepoběžíte. To potvrzuji z vlastní zkušenosti. Když ale ibiškovým čajem zapijete sušené švestky, čeká vás skutečná jízda. Fotka od hartono subagio z Pixabay Fotka od hartono subagio z Pixabay


    Další články z kategorie

    98

    vp122_dynova semoinka (3)

    V posledních letech celosvětově roste potřeba nutričně zdravých a udržitelných rostlinných potravin. Dýně a zejména dýňová semínka jsou přesně takovou potravinou. Dýňová semínka jsou bohatým zdrojem bílkovin, vlákniny, nenasycených mastných kyselin, minerálů a vitamínů. Jejich zdravotní přínosy jsou vědecky podložené. Mají antioxidační, protizánětlivé, antidiabetické,...

    88

    vp118_med zdarvi z prorody (3)

    Med je prvotřídní přírodní produkt z květového nektaru, za který můžeme a musíme děkovat včelám. Lidé sbírali med z plástů již zhruba před 8000 lety a jako lék je med známý nejméně 4000 let. Jeho zdravotní přínosy jsou nepopiratelné a prokázané.


    Med je doslova nabitý silnými antioxidanty s antiseptickými a antibakteriálními vlastnostmi. Kromě své nutriční hodnoty je med široce...

    105

    vp101_uvod_mand

    Mandlové mléko je nápoj běžně používaný místo klasického kravského mléka. Vyrábí se opékáním a mletím mandlí a jejich následným smícháním s pitnou vodou. Mandlové mléko bývá obohaceno o některé vitamíny a minerály, které se v nápoji přirozeně nevyskytují.


    Bylo zjištěno, že mandlové mléko je prospěšnější než mléko mléčné, protože se mnohem méně zpracovává a obsahuje...

    77

    vp100_ryby benefity (2)

    Že je pravidelná konzumace rybího masa požehnáním pro zdraví, není v dnešní době žádné tajemství. Je vědecky podložené a dokázané, že pravidelná konzumace rybího masa pomáhá předcházet mnoha závažným nemocem.


    Ryby mají nízký obsah tuku, vysoký obsah bílkovin a jsou vynikajícím zdrojem omega 3 mastných kyselin. Jedna nebo dvě porce týdně – může snížit riziko onemocnění od...

    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz